Fattest Amerikan Devleti nedir?



Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yürütülen büyük bir çalışmaya göre, Mississippi Amerika Birleşik Devletleri'nde en şişman devlettir. Çalışma, Davranışsal Risk Faktörü Sürveyans Sistemi veritabanını, 2003-2005 yılları arasında 300.000 Amerikanlı yetişkinin diyet ve egzersiz bilgileriyle birlikte kullanmıştır. Çalışma, Mississippi nüfusunun üçte ikisinden fazlasının aşırı kilolu veya obez olduğunu bulmuştur. Aşırı kilolu olmak, vücut kitle indeksi ( VKİ ) yaklaşık 25 ve 29.9 arasında iken, BMI 30 veya daha yüksek olanlarda obezfaizsiz kredi veren bankalarolarak kabul edilir. Normal bir VKİ, 18 kilolu olarak kabul edilen 18 yaşın altındaki herhangi bir şeyle birlikte 18.5 ila 24.9 aralığında kabul edilir.
VKİ, sadece bir kişinin boy ve kilo ölçümlerini kullanarak hesaplandığı için bazıları, uygun bir fitness göstergesi olmadığını söyler. Yağdan daha ağır olan kas kütlesi için herhangi bir değerlendirme yapılmamıştır . Örneğin, sporcular yağdan daha fazla yağsız kaslara sahiptir, ancak aslında daha fazla bir BMI ile aslında biraz fazla kilolu olanlardan daha fazla çıkabilirler. Diğerleri, araştırmaların şişmanlık ve yoksulluk düzeyleri arasında kesin bir ilişki olduğunu gösterdiği için en şişman devlet çalışmasının tartışmalı olduğunu söylüyor . Yoksul insanlar, daha sağlıklı insanlar ve spor salonlarına daha zengin insanlar olarak erişemezler.
En şişman eyaletteki en şişman ilçe kesinlikle ABD'deki en fakir bölgelerden biridir. Fayette bölgesindeki Jefferson County, Delta bölgesindeki Mississippi, en şişman ve aşırı şişman insanların en yoğun olduğu bölgedir. Jefferson County, 7000 nüfusu, çok düşük ortalama gelirlere ve yüksek işsizlik oranlarına sahiptir. Minik Mississippi kasabasında bir beslenme merkezi ve kilo kaybı sınıfları var, ama orada yaşayan birçok kişi normal ve sağlıksız değil ağır görüyorlar.
Birçok insan köleliğin tarihinin, Jefferson'un Amerika'nın en şişman eyaletindeki en şişman ülke olarak ayrılmasında rol oynadığını düşünüyor. Köleler 1850'lerdeMississippi Deltası'nda bütün gün çok çalıştılar ve düşük kaliteye sahipti, ancak kalori yüklü gumbos ve mısır mahsulleri gibi zengin ve doyurucu yiyeceklerdi. Aynı tür doyurucu yiyecekler, bugün en şişman devlet kültürünün bir parçası olarak kalmaktadır. Bisküviler ve soslar ve birçok kızarmış yiyecekler, en yağlı eyaletteki Mississippi Deltası bölgesinde düzenli olarak yenir. kredisiz borç paraKızarmış biftek, karides, yayın balığı, cevizler, tatlı patates ve hatta dereotu turşu gibi kızarmış yiyecekler burada yaygın olarak kullanılır.
Mississippi çamur pastasının kökeni tartışmalı olmasına rağmen, zengin, yoğun çikolatalı pasta en azından Mississippi nehri boyunca koyu kalın çamur bankaları için adlandırılmıştır. Turta, en şişman eyalette yaygın olarak satılmaktadır. Mississippi'yi Amerika'nın en şişman devleti olarak nitelendiren çalışmadan beri, Mississippi'de hükümet parkı inşası ve beslenme müdahale programları başlatıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Masaüstü Değiştirme nedir?

MSSP nedir?

DIMM nedir?