Mavi Melekler kimler?



Mavi Melekler, pilotluk eğitimi için kış aylarında Pensacola, Florida'da gösteri sezonunda ve El Centro, California'da bulunan bir Donanma uçuş gösteri filosu. 1946 yılında Chester Nimitz'in emriyle kurulan Blue Angels, Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri için işe alım çabalarını geliştirmek için her yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilmektedir. Mavi Melekler ile hizmet gönüllüdür ve pilotlar ve uçuş kolay kredi veren bankalar ekibi Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri üyeleri arasında eşit olarak karıştırılır. Takımın belirttiği misyon, Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri için iyi niyet elçileri olarak hizmet etmek ve Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri'nde hizmetin olumlu bir temsili olmaktır.
2006 yılında Mavi Melekler, Boeing F / A-18 Hornet'lerini hava gösterileri için uçurdu. Jetler üretimi için yaklaşık 18 milyon ABD Doları (USD) tutarlar, ancak tam olarak yapılandırıldığında, genellikle 21 milyon USD'yi aşarlar. 56 metre (yaklaşık 17 metre) uzunluğunda ve 15 metre (4,5 metre) boyunda, uçak kalkışta en fazla 56.000 pound (25,401 kilo) ağırlığında ve 500 milden (804 kilometre) bir uçuş yarıçapına sahiptir. Hornets, saatte 1.200 milin üzerinde bir hıza (saatte 1931 kilometre) ulaşabilir ve manevra kabiliyeti, zarafeti ve hızı ile ünlüdür. Jetler, zeminden kolayca ayırt edilebilen kendine özgü mavi ve altın bir tarzda dekore edilmiştir.
Mavi Melekler takımının üyeleri iki sene hizmet eder ve daha sonra silahlı kuvvetlerin şubelerinde hizmete geri döner. Mavi Melekler, Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadeleri'nin en iyi temsilcilerini temsil eder ve pilotlar yetenekleri, kariyer hedefleri, askeri yatak ve iletişim becerileri için seçilir. Pilotlar , diğer tarama işlemlerine ek olarak, Blue Angels ekibindeki bir koltuğa başvurmak için en az 1.250 jet uçuş saati ve uçak gemisi sertifikasına sahip olmalıdır . Takımda yılda yaklaşık altı açıklık vardır.
Mavi Melekler yüksek hız, düşük irtifa hava akrobasi ve sıkı oluşumları ile ünlüdür. Tüm Donanma havacıları Mavi Meleklerle aynı becerilere sahipken, ekibin bu becerilerin iyileştirilmesi ve nitelendirilmesi, halkın mümkün olan en iyi eğitim ve hızlı kredi veren bankalar performansını sunmaya odaklandığı düşünülmektedir. Gösterilerin özellikleri arasında dört jetli Elmas Formasyonu ve altı jet Delta Formasyonu yer alıyor. Bu formasyonların her ikisi de yüksek bir hız ve bir yandan da jetleri uçururken, yüksek bir hız ve yüksek seviye gerektirir. Takımda iki tane Yalnız Pilot var.
Mavi Melekler çok yoğun bir performans programı sürdürür ve ulusun her yerinde veya Pensacola'da uygulamalar için görülebilir. Mavi Melekler oldukça gürültülü olabileceğinden, seyircilerin kulak koruması giymeleri teşvik edilir.
Mayflower Compact nedir?
Mayflower Compact Yeni Dünya'daki hükümetin ilk yazılı tüzükte olarak ünlüdür. Eyalet kasabasında gemiye binmiş, Amerika Birleşik Devletleri'nde Massachusetts, 21 Kasım 1620'de Mayflower'a taşınan şirketin adamları. Birçoğu törensel kazan olarak kabul edilen  kolay kredi veren bankalar sadece 199 kelime uzunluğunda, esas olarak kendileri yönetme ve koloni kanunlarının çıkartabileceği kanun ve yönetmeliklere uyma sözü verilmişti.
Bu sömürgecilerin kendilerini idare etmeye karar vermeleri günümüzün ortak noktası değildi, ki bu aslında bu İngiliz kolonistlerinin yaptığı şeydi. Kabul edilen uygulama, daha önce Plymouth Şirketi olarak New England Konseyi gibi bir royally-chartered şirketi için bir seyahat finanse etmek ve açıkça İngilizce yargı yetkisi altında, kraliyet tüzüğünde verilen arazinin sınırları içinde bir koloni kurmaktı. kanun. Mayflower Compact, kolonistlerin kendilerine sunulan gerçek bir problemin pratik çözümüydi.
Mayflower, 1620 Eylül'ünde İngiltere'den yola çıktığında, niyet, Hudson Nehri'nin ağzına doğru yelken açmak ve oradan kuzey Virginia olarak adlandırılan oraya yerleşmek idi. İki aydan uzun bir süre boyunca denizde, geminin planlanandan çok daha fazla kuzeye doğru zorlanmasına yol açan zorlu hava koşulları ile karşılaştılar. Nihayet karaya ulaştıklarında, 1620 yılının Kasım ayının sonlarında, şimdi Provincetown'un bulunduğu Cape Cod'un kuzey ucuydu. Gemide bulunan şirketlerden bazıları
"yabancı" olarak adlandırıldı, çünkü onlar Hacıların ana gövdesiyle ilişkilendirilmemişlerdi.King James'in Plymouth Şirketi'ne ait kraliyet tüzüğü tarafından verilen arazinin sınırlarının dışına çıkmış olmalarından dolayı, herhangi bir yasaya uymamak veya herhangi birine karşı sorumlu olmak konusunda açıkça konuşmuştu. Mayflower Compact, en azından kısmen bu tehditlere cevap olarak yazılmıştır ve partideki yetişkin erkeklerin 41'i tarafından imzalanmıştır.
Mayflower Sözleşmesi'nin hazırlanması ve yürütülmesi için verilen bir başka güvenilir neden de, partinin liderlerinin, tüm üyelerin tam bağlılığını gerektirecek zorlu bir girişimde bulunmalarının gerçekleşmesidir. Tüm erkeklerin tek bir kurum olma ve yasamaya uygun gördükleri yasalara uyma taahhüdünde bulunması, büyük ama tehlikeli bir hızlı kredi veren bankalar girişim karşısında kararlılıklarını pekiştirdi.
Yeni Dünya'daki ilk yazılı belge olan Mayflower Compact'a, 1639 Ocak'ında yönetişim için kabul edilen Connecticut'un Temel Emirleri ile birlikte, Amerikan özgürlüğünün kurucu belgelerinden biri olarak özel bir statü verildi. Connecticut Nehri boyunca kasabalar. Mayflower Compact'un hükümeti altında, Massachusetts, Massachusetts kolonisi, Massachusetts Körfezi Kolonisi tarafından eklendiği zaman, 1691 yılına kadar kendini yönetmiştir.
Mayflower Compact'un kendisi kaybolmuş olsa da, kompakt mimarinin ilk mimarlarından ve orijinal imzalarından biri olan William Bradford tarafından geri çağrılan ve bildirilen metin doğru olarak kabul edildi. Ne uzun ne de kapsamlı bir kapsam, ne var ki, yönetilecek kişiler tarafından yönetilen ve icra edilen bir öz-yönetim belgesi olma kaygısı taşıyor.
Meçhul Askerin Mezarı Nedir?
Meçhul Askerin Mezarı, savaşta ölen Amerikalı askerlerin anısına verilen Arlington Ulusal Mezarlığı'ndaki bir anıttır. Kullanımı sırasında köpek etiketleri ve diğer kimlik araçları anlamlı tanımlanamayan Amerikan kalıntılarının sayısını azalttı, bilinmeyen kalıntılar hala var mı, ve insanlar hala bu askerleri tespit etmek için çalışıyorlar. kolay kredi veren bankalar Birçok milletin, bilinmeyen bir askerin, bilinmeyen askerleri tanımayı ve onurlandırmayı amaçlayan yaygın bir arzuyu yansıtan, Bilinmeyen Asker Türbesi veya Bilinmeyen Türbesi'nin bir versiyonu vardır.
Resmi olarak, Meçhul Asker Türbesi resmi bir isme sahip değildir, ancak Arlington'daki çalışanlar 24 saat boyunca mezarı koruma görevini üstlenen Üçüncü Amerika Birleşik Devletleri Piyade üyeleri gibi “Bilinmeyenlerin Türbesi” olarak tanımlamaktadır. gün, yılda 365 gün. Muhafızlar olarak görev yapmak üzere seçilen erkekler yüksek ahlaki ve askerî kadroya sahiptir ve türbenin önünde (21) yürümek için atılan adımların sayısı ve duraklamak için kullanılan saniye sayısı kadar çok belirlenmiş bir program izlerler. Mezarın sonu (ayrıca 21).
Meçhul Askerin Mezarı 1921'de Birinci Dünya Savaşı'nın tanımlanamayan ölümüne saygı gösterilmesi için bir yol olarak adanmıştır. Fransa'da gömülü olan kalıntıları çıkarılmış ve beyaz mermer bir lahit içine gömüldüğü Amerika Birleşik Devletleri'ne geri gönderilmiştir. Lahit, Birinci Dünya Savaşı'nın en büyük savaşlarını temsil eden çelenklerin yanı sıra, Barış, Zafer ve Valor'un oyuklarıyla süslenmiş ve “burada bilinen bir Amerikan askerine ama Tanrı'ya şükredilmiş bir şerefte” yazılıdır.
1956'da Başkan Eisenhower, İkinci Dünya Savaşı ve Kore Savaşı'nın bilinmeyen ölümünü onurlandırmaya ve anıtın önünde mermer levhalar altında iki ilave bilinmeyen askere yardım etmeye karar verdi . 1984 yılında Vietnam Savaşı'ndan bilinmeyen bir asker de daha sonra gömülmüş ve tanımlanmış olmasına rağmen, bu alana gömülmüştü. Bilinmeyen bir Vietnam askeri için belirlenen tonoz boş kalır. Bu mezardaki tüm askerler  hızlı kredi veren bankalar ölümünden sonra Madalya Madalyası ile ödüllendirilmiş, bazıları da ek süslemelere sahiptir.
Arlington'a gelen pek çok ziyaretçi, meçhullerini ödemek için Meçhul Asker Türbesi tarafından durmaktan hoşlanırlar. Başkanlar, geleneksel olarak Anma Günü'nün Unknowns Türbesi'nde bir çelenk bırakırlardı . DNA testi ve diğer tanımlama tekniklerindeki gelişmeler sayesinde, Amerikan iç savaşının, adli tıp antropologları ve diğer uzmanlar tarafından sürekli olarak tanımlandığı gibi, çatışmalardan ötürü bilinmeyen Amerikan askerleri, ancak bazı askerlerin asla tanımlanamayacağı gibi, Bilinmeyenler, kurbanlarına bir anıt görevi görür.
Merkezi İstihbarat Teşkilatı Nedir?
Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bir istihbarat toplama kuruluşudur. CIA, çeşitli Amerikan istihbaratı için ilk kaynaktır. Örgütün ajanları, siyasi huzursuzluktan çevresel tehlikelere kadar, Amerika Birleşik kolay kredi veren bankalar  Devletleri Hükümeti'ne ilgi duydukları durumları izlemek için dünyanın her yerinde çalışırlar. CIA, herhangi bir Amerikan istihbarat teşkilatına bağlı olmayan bağımsız bir kurumdur ve Direktörü doğrudan Başkan'a rapor eder.
CIA organizasyonunda, ABD istihbarat topluluğunun daha fazla kurumlar arası işbirliğine olanak sağlamak için yeniden örgütlenmesini zorunlu kılan ABD Yurtsever Yasası'nın yürürlüğe girmesinden sonra meydana gelen hafif değişiklikler oldu . Vatanseverlik Yasası uyarınca CIA Müdürü, istihbarat teşkilatları arasındaki iletişimi kolaylaştırmak ve aralarında serbest bilgi alışverişini teşvik etmek için ulusal bir İstihbarat Direktörüne rapor verir.
CIA genellikle Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) ve diğerleri dahil olmak üzere diğer istihbarat kurumlarıyla birlikte çalışır. CIA, dünyanın dört bir yanındaki temsilciler arasında çabaları koordine eden, önde gelen uluslararası istihbarat toplama ajansı olarak kabul edilmektedir. Diğer kurumlara iç güvenliği artırmak için bilgi sağlamasına rağmen CIA iç Amerikan güvenliğinden sorumlu değildir.
CIA, 1947'de Ulusal Güvenlik Yasası'nı imzalayan Başkan Harry Truman tarafından kuruldu . CIA, ilk olarak İkinci Dünya Savaşı sırasında Berlin Operasyon Üssü veya BOB olarak başladı. BOB, Avrupa istihbarat çabalarını koordine etti ve bilgileri ABD ve diğer Müttefik güçlere bildirdi. Savaşın sonunda, BOB daha sonra CIA'ye dönüşen Stratejik Hizmetler Ofisi (OSS) oldu.
CIA'nın misyon beyanına göre, ajans istihbarat toplar ve ABD'nin güvenliğini ve değerlerini korumak için çaba harcar. İstihbarat toplamaya ek olarak, CIA tüm dünyada gizli eylemlere katılır. CIA, Domuzlar Körfezi istilası, İran'daki darbe ve birkaç hızlı kredi veren bankalar Güney Amerika ülkesinin hızla istikrarsızlaştırılması dahil olmak üzere, bazı şüpheli siyasi eylemlerle bağlantılıydı.
Amerika Birleşik Devletleri n 2001'deki terörist saldırılardan sonra, CIA'nın rolü dramatik biçimde değişti. Soğuk Savaş’ın sona ermesinden sonra örgütlenme düzensizliğe düşmüş ve yirmi birinci yüzyılda büyük politika değişiklikleriyle karşı karşıya kalmıştır. Bu değişiklikler, personel, Ajans politikaları ve ABD'de istihbarat toplanmasını yöneten mevzuatta önemli değişiklikler yapılarak başlamıştır. Hükümetin İcra ve Yasama organları, bunun daha güçlü, daha esnek ve daha etkili bir ajans inşa edeceğini ve ABD'nin karşılaştığı zorlukları daha iyi karşılayacağını umuyordu.
Michigan neden Büyük Göller Devleti Oldu?
Michigan, Büyük Göllerin dördüne dokunduğundan dolayı Büyük Göller Devleti olarak anılır . Bu göller arasında Erie Gölü, Huron Gölü, Superior Gölü ve Michigan Gölü bulunur. Bu devletin neredeyse yarısı sudan oluşmaktadır. Dört Büyük Gölün yanı sıra, Michigan 11.000'den fazla iç gölü vardır. Michigan'daki insanlar her zaman Büyük Göllerin 85 mil kolay kredi veren bankalar uzağındadır ve bir iç gölünden 6 milden daha az uzakta değildir. Uzmanlar, Büyük Göllerin 12.000 yıldan fazla bir süre önce buzullar tarafından yaratıldığını belirtiyor .
Bu devletin adı da "büyük göl" için Chippewa Hint sözcüğünde kök salmıştır. Michigan'ın üst ve alt yarımadası, etrafı çevrili dört Büyük Göl tarafından şekillendirilmiştir ve Büyük Göller Devletindeki tatlı su kütleleri aydan görülebilir.
Erie Gölü, Michigan'daki dört Büyük Gölün en küçüğüdür. Detroit Nehri'nden Ohio sınırına kadar uzanan kısa bir sahil şeridini açıklar. Erie Gölü alanı 9,940 mil karedir (25.744 km²). Aynı zamanda tüm Büyük Göllerin en sığ olanıdır ve ortalamaları yalnızca 62 metre (19.8 metre) derinliğindedir. Kıyı bataklıkları ve sulak alanlar, Erie Gölü'nün Büyük Göller Bölgesi'nin kıyısında buluştuğu yerdedir.
Gezegendeki beşinci en büyük tatlı su gölü Huron Gölü, Büyük Göllerin ikinci en büyüğüdür. Yüzey alanı 23.010 mil karedir (59.596 sq km). Michigan'ın doğu sınırı, Fransız gezginleri tarafından La Mer Douce olarak bilinen bu göl tarafından şekillendirilmiştir . hızlı kredi veren bankalar Daha sonra, bu Büyük Göl adını Huron Yerlileri'nden aldı.
Büyük Göller Devletinin kuzey kıyısı, Dünya'da bulunan en büyük tatlı su gölü olan Superior Gölü ile temas halindedir. Superior Gölü, ABD'de 31.820 mil karedir (82.400 km²) ve Kanada'da 11.081 mil karedir (28.700 km²). Bu gölün batıkları ve şiddetli fırtınaları vardır. Isle Royale, Michigan'daki Superior Gölü'nün en büyük adasıdır.
Michigan Gölü, ikinci büyük Büyük Göl. Tüm Büyük Göller, tamamen ABD tarafından çevrelenen tek yerdir. Büyük Göller Devletinden gelen nehirler ve dereler, Michigan Gölü'ne akıyor ve 100 yıl içinde, Huron Gölü'ne, Mackinac Boğazı'ndan geçerken, tam bir su değişimi meydana geliyor.
Büyük Göller Devleti için resmi devlet çiçeği cüce gölü irisidir. Tehdit altındaki bir türdür ancak Michigan'daki Büyük Göllerin kıyı şeritleri boyunca fark edilebilir. Michigan eyaletinde bir göl görüntüsü de sergileniyor .
Minnesota Eyalet Hayvanı Nedir?
Minnesota, Amerika Birleşik Devletleri arasında, arazi veya deniz temelli resmi bir devlet hayvanına sahip olmaması bakımından oldukça eşsizdir. Bazı kıyı devletleri resmi bir deniz hayvanına sahip olsa da, hiçbir toprak hayvanı yoktur ve bazılarının kolay kredi veren bankalar her ikisinin de birkaç eyaleti yoktur. Minnesota, resmi bir devlet hayvanını tanımak için mevzuatın geçmesine birçok kez teşebbüs etmiş, ancak defalarca başarısız olmuştu. Çoğu teklif, her ikisi de Minnesota ormanlarına özgü olan ve çoğu yerleşimciye tanıdık olan beyaz kuyruklu geyik ya da kereste kurdu üzerinde odaklanmıştır. Resmi olmayan bir takma ad da yoktur , ancak gayri resmi bir "Gopher State" olmasına rağmen, bazılarının yanlışlıkla gopher'in devlet hayvanı olduğuna inanması gerekiyor. Minnesota'nın bir devlet kuşu varAncak, böcek ve balık.
Devlet Hayvanlarını Genel Olarak Anlamak
Pek çok devlet, belirli hayvanları “resmi devlet hayvanı” olarak ilan etmiş olsa da, bu atama genellikle gerçek anlamda anlamlı bir deklarasyondan çok bir formalitedir. Çoğu devletin sembol ve imzası vatandaşlar tarafından önerilmekte, çoğu kez toprağa özgü olan veya nüfusun büyük yüzdeleri tarafından sevilen bir şeye haraç olarak; Bu teklif daha sonra maddeyi “resmi” bir devlet sembolü yapmak için oy veren yasama organına iletilir. “Devlet hayvanları” olan hayvanlar genellikle herhangi bir özel ayrıcalık veya koruma almazlar, ancak bu durum yere göre değişebilir.
Ak kuyruklu geyik
Minnesota eyaletinin bir devlet hayvanını ilan etmek için birkaç girişimde bulunuldu, bunların hiçbiri geçmedi. Bu başarısızlık için kesin bir neden belirlemek biraz zor olabilir, ancak kararsızlık onun kalbinde olabilir. Minnesota birçok hayvana ev sahipliği yapar ve aynı anda birden fazla kişi için genellikle kamu desteği vardır. Yoğun yasama oturumlarında, bazen milletvekillerinin önemsiz veya anlamsız görünen faturalar üzerinde oy kullanmaları da zor olabilir. Bununla birlikte, teklif edilen sayısız faturadan beyaz kuyruklu geyik, en popüler seçeneklerden biri olma eğilimindedir. Bu özel geyik, genellikle eyalette avlanır ve her ilçede yaşayan tüm devlet için doğaldır .
Kereste Wolf
Ahşap kurt sıkça önerilen başka bir seçenek. Bu kurt bazen gri kurt olarak da bilinir ve Birleşik Devletler'de “tehdit edilen türler” olarak bilinen şeydir. Sayıları, çoğunlukla bir zamanlar el değmemiş ormanlık arazilerdeki insani genişleme ve inşaat projelerinin bir sonucu olarak azalmaktadır. Minnesota, bu kurtun hala aktif nüfus gruplarına sahip olduğu birkaç ABD eyaletinden biridir.
sincap
Minnesota'nın en çok bilinenlerden biri olan “The Gopher State” olan gayri resmi devlet rumuzları vardır. Bu, pek çok insanı, goperin devlet hayvanı olduğu yönündeki yanlış varsayımlara sürüklemiştir. Aslında, takma adı 1800'lerin ortalarında yaratılan bir politik karikatür yüzünden ortaya çıktı. Gopher State takma adı, Minnesota'nın Beaver Eyaleti olarak orada hayvanın büyük popülasyonu yüzünden başvurma çabalarına rağmen öne çıkmaya devam etti. 10,000 Gölün Arazisi ve Kuzey Yıldız Devleti takma adı, devlet sloganından türeyen bir isim , “Kuzey'in Yıldızı” anlamına gelen bir Fransız deyimi de popülerdir.
Devam Eden Yasama ve Gayri Resmi Anketler
Yıllar boyunca, sakinlerin Minnesota eyalet hayvanı ve diğer bazı sembollerin ne olacağını düşünmeleri için anketler ve yarışmalar düzenlemeye hızlı kredi veren bankalar yönelik çeşitli girişimlerde bulunulmuştur. Vatandaşlar genellikle yüksek sayılara katılırlar ve sık sık sert kararlar alırlar. Yine de, sonuç olarak hiçbir mevzuat geçmedi.
Kuşlar, Böcekler ve Balık
Minnesota eyalet hayvanı veya memelisinin ismini vermeyi bekleyenler , ilgili kategorilerde birkaç resmi seçeneğe sahipler. Örneğin, resmi devlet kuş ortak loon , devletin pek çok göl ve su yolları dolduran bir su kuşu. Devlet aynı zamanda monarch kelebek ve bir devlet balığı , walleye olan resmi bir böcek adını da vermiştir .
Mississippi'nin Devlet Mottosu Nedir?
Mississippi'nin devlet sloganı Virtute et Armis . Bu, “valor ve silahlar” anlamına gelen Latince bir ifadedir. Kesin bir ifadeyle, devlet hükümeti hiçbir zaman 2011'den itibaren resmi devlet sloganı olarak açık bir ifadeyi açıklamamıştır , ancak Virtute et kolay kredi veren bankalar Armis , Mississippi'nin resmi arması için ortaya çıkmıştır. Bir asırdan fazla ve etkili bir şekilde bu statüye sahiptir.
Kelimeler Virtute et Armis devletin yasama artık devlet tarafından kullanılan armayı zaman kabul, 4 Şubat 1894 yılından bu yana silah Mississippi resmi ceket devlet Mississippi sloganı ve parçası olmuştur. Silahın ardında , bir açık mavi kalkan arka plan üzerinde bir kartal , diğerinde de bir pençe ve bir palmiye dalında oklar, Birleşik Devletler Büyük Mührü'nde görülen kartal gibi. “Mississippi” ismi kartalın üstünde altın harflerle yazılıyor, kartalın altında ise devletin önemli bitkilerinden birini temsil eden iki pamuk sapı var. Kelimeler Virtute et Armis ile kalkanın kırmızı tarafı sarar kaydırma ve altta beyaz harflerle görünür, VirtuteKalkanın sol tarafına, Armis sağ ve ark doğrudan altından.
Virtute “erdem” İngilizce kelimenin ile ilgilidir ve bu nedenle bazen “erdem” ya da gibi benzer terimlerle “mükemmellik.” Latince olarak İngilizce'ye çevrilmiştir virtute ve kökü, virtus , adam”için Latince kelime türetilmiştir “ Bakire , ve bu yüzden çok hızlı kredi veren bankalar zekilik, sıklıkla, daha belirgin bir biçimde, manikliğin bir çağrışımına sahiptir. Böylece, çağdaş İngilizce kelime “erdem” daha genel anlamda aksine virtute genellikle güç, metanet ve diğer dövüş erdemleri olarak Romalılar ve daha sonraki pek çok kültürler erkeklik için gerekli kabul var olumlu özelliklerin, daha spesifik olarak ifade eder. Bu, Mississippi'nin devlet sloganında olduğu gibi bir dövüş kelimesinin yanına getirildiği zamanki çağrışımdır.silah , silah ya da silah anlamına gelir.
Latin Virtute ve Armis'in Mississippi'nin devlet sloganı olarak kullanılması, devlet kurumlarının ve üniversiteler ve askeri kuvvetler gibi diğer kurumların arması üzerine Latin cümlelerini birleştirmenin ortak bir uygulamasının bir parçasıdır. ABD eyaletlerinin neredeyse yarısı Latin sloganlarını kullanıyor. İki kavramı, genellikle erdemi veya tanımlayıcı terimleri listeleyen Latince bir cümlenin şeklini alan sloganlar ortak bir formattır. Diğer örnekler arasında Mens ve Manus , akıl ve el, Massachusetts Institute of Technology'nin sloganı ve Lux ve veritas , yani ışık ve hakikat, Yale ve diğer bazı üniversitelerin sloganı sayılabilir .
Missouri neden Show-Me Eyaletini Aradı?
Missouri'nin “Şov Devleti” olarak takma adı, nihayetinde belirsiz bir kaynaktan geliyor, ancak bu ifadeyle ilgili bir dizi farklı öykü ve efsane var ve devletle nasıl bağlantılı hale geldiği. Bu çeşitli öyküler arasında, en yaygın ve en yaygın iki endişe, eski kongre üyesi Willard Vandiver tarafından verilen bir konuşma ya da Missourian madencilerinin Colorado'daki kolay kredi veren bankalar çarpıcı madencilerin yerine kullanılması. Her iki durumda da, ifade Missouri'ye silinmez bir şekilde bağlandı ve o zamandan beri Şov Devleti olarak biliniyordu.
Missouri için takma adın en yaygın kaynağı, eski bir kongre üyesi tarafından devletten yapılan bir konuşma ve siyasi meselelerle ilgili şüphesi. Kendisini Gösteri Devletinden olduğunu doğrudan doğruya söylemese de, bu ifadeyi ya da en azından kesinlikle onu popüler hale getirmiş ve devlet tarihindeki yerini sağlamlaştırmış olabilir. Temsilci Willard Duncan Vandiver, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi'nin bir üyesiydi ve 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında hizmet etti.
Vandiver, ABD Deniz Harekat Komitesinde de görev yaptı ve 1899 yılında bir deniz şöleninde bir konuşma yaptı. Bu konuşmasında, Missouri'deki ev devletinin erdemleri hakkında yorumda bulunduğunu ve Missouri'den geldiğinden beri yorumda bulunduğunu söyledi. diğerlerinin, arkasında bir şey olmayan bir şey söylemekten ziyade, ona bir şey göstermek zorunda kalmaları. Birçok kişi bu konuşmaya Show-me Devlet takma isminin kökeni olarak bakarken , bazı araştırmalar bu adresin öncesindeki terimin kullanımını göstermiştir.
Diğer öyküler, takma adın ilk olarak Colorado'yu vurmak için Colorado'ya giden bir grup madenciden bahsettiğini gösteriyor. Bu Missourians, hızlı kredi veren bankalar Colorado madencilik uygulamalarına yabancı değildi ve Colorado'da madencilik için düzenlemeler ve prosedürler konusunda sık talimatlar gerektirdiği söyleniyor. Hikaye, diğer madencilerin Missouri madencileri hakkında yorum yaptığını ve birbirlerine “her şeyi nasıl yapacağını” göstermeleri gerektiğini belirtti.
Takma isminin kökeni ne olursa olsun, Şov Devleti sakinleri, terimi günlük işlerde pragmatizmin ve gerçekçiliğin bir göstergesi olarak benimsemeye başladılar. Takma isim, gayri resmi olarak kalır, ancak Missouri için plakalar üzerinde “Show-me State” basılmıştır. Missouri'den yola çıkan çok sayıda öncü nedeniyle Missouri, bazen “Mağara Devleti” olarak da adlandırılır. Eyaletteki 6.000'den fazla mağara ve “Batı'nın Annesi”.

Mohawk Halkı Kimdir?
Mohawk halkı, bugünkü güneydoğu Kanada'nın bazı bölgelerini kapsayacak şekilde genişlemiş olsa da, günümüzde ABD'deki New York eyaletinde Mohawk Vadisi olarak bilinen bir Yerli Amerikan kabilesidir. Iroquois Milletler Cemiyeti'ni oluşturan ilk beş kabileden biri olan Mohawks, Amerika Devrim Savaşı ve 1812 Savaşı'nda ABD'ye karşı savaştı . Önemli bir Mohawk nüfusu New York'ta ve Quebec ve Ontario , Kanada'da kalır . Mohawks, New  kolay kredi veren bankalar York'taki kumarhanelerin sahibi ve işletmecileridir ve 20. yüzyılda, Empire State Binası da dahil olmak üzere New York şehrinin birçok gökdeleni yapımında yaptıkları çalışmalardan dolayı biliniyorlardı.
Iroquois Ligi'nin bir ülkesi olarak, Mohawk halkı geleneksel olarak Iroquoian dil ailesinin Mohawk dilini konuşuyor. Mohawk dilinde, Mohawk halkı kendilerini "Flintler Halkı" olarak tercüme eden Kanienkehaka olarak ifade eder. İsimleri, günümüzün Mohawk Vadisi'ndeki geleneksel bölgelerinden türemiştir; burada ok uçları ve diğer aletlerin üretilmesi için çakmaktaşı tortular çıkarmıştır.
17. yüzyılın başlarında, Mohawk halkı daha sonra Hollandalı kolonistlerle karşılaştı ve daha sonra New Netherland olarak biliniyordu. Mohawks Hollanda'lı kürk ticaretine girdi ve bir ittifak kurdu. Onlar, Cezayir'in de dahil olduğu diğer yakın kabilelerle yapılan savaşlarla Hollanda'yla özel bir ticaret sürdürdüler ve aslen Fransız kolonistleriyle barışçıl bir şekilde uzlaşıyorlardı. Fransızlarla olan bu barış 1666'ya kadar sürdü. Fransızlar Mohawks'a Mohawks'a saldırdı ve Mohawks'a misyonerlik yapan ve Moğolistan'a dönüşen Mohawks'a yeni bir barış anlaşması yaptı.
İngiltere, Hollanda'yı yaklaşık 1674'te New hızlı kredi veren bankalar Netherland'dan sürerken, Mohawks Protestanlığa dönüşümden geçerek İngiliz müttefiklerine dönüştü ve komşu Amerikan Kızılderili kabileleriyle düşmanca ilişkileri sürdürdüler . Mohawk İngiliz kolonistlerine bağlılık, Fransız ve Hint Savaşı ve Amerikan Devrimi boyunca devam etti . 1776'daki Amerikan zaferinden sonra, Mohawk halkının büyük bir yüzdesi bugünkü New York'tan batıya ve şimdi Kanada'ya sürüldü. Iroquois Ligi'nin geri kalanıyla ittifak halinde olan Mohawk halkı, 1812 Savaşı'nda İngilizlerle tekrar bir araya gelmelerine rağmen, 1794'te ABD ile bir antlaşma imzaladı.
Mohawk Kızılderilileri kimdir?
Mohawk Kızılderilileri, başlangıçta Kuzey Amerika'nın kuzeydoğu bölgelerinde yaşayan Kızılderili ve İlk Ulus kabilesidir. Güçlü Altı Ulus ittifakının bir parçası olan Mohawk Kızılderilileri öncelikle bir çiftçilik kültürüydü. Bugün, Mohawk Kızılderilileri, daha iyi bir kolay kredi veren bankalar gelecek için güçlü bir şekilde kampanya yürütürken, uzun geçmişlerini onurlandıran canlı bir kültür sürdürmektedir.
Göçebe ovalar Kızılderililerden daha sabit bir grup olan Mohawk, etkileyici uzun ev binaları için dikkate değerdi. Bu ahşap çerçeveli evler geniş aileleri tutabilir ve sağlam yapıları için not edildi. Diğer birçok Yerli Amerikan kültüründen de farklı olarak, bu uzun evler bir bireyden ziyade bir klan tarafından sahiplenildi. Bu içsel topluluk hissi duygusu Mohawk kültürünün ve geleneğinin çoğuna nüfuz etti.
Muhteşem zanaatkârlar, Mohawk Kızılderilileri, güzel boncuk kemerleri, oyulmuş maskeler ve son derece süslü müzik enstrümanlarının yaratılmasıyla biliniyorlardı. Müzik ve hikaye anlatımı kabile yaşamının hayati parçalarıydı, bu güne kadar devam eden bir gelenek. Dekoratif sanatlara ek olarak, yetenekli zanaatkârlar ayrıca av silahları, kanolar ve uzun evler inşa ettiler.
Mohawk toplumundaki kadınlar kayda değer bir güç ve özgürlükten yararlandılar. Bir anaerkil toplum olan yaşam, aşiret liderleri olarak hizmet etmek için bir grup erkeği seçen klan anneler tarafından yönetildi. Lineage dişi çizgisinden belirlendi ve Mohawk onların mirasını Kaplumbağa, Ayı ve Kurt olarak bilinen üç orijinal dişi klandan birine kadar izledi. Kadınlar ayrıca tarımdan sorumluydular, erkekler ise avlanma avcılığıyla görevlendirilmişti.
Erken dönem Hollandalı yerleşimciler, Mohawk Kızılderilileriyle sıkı bir ittifak kurdu ve bu da kabilenin yararına olacaktı. Mohawklar, yüzlerce yıldır Mohawk'un düşmanları olan Fransız yerleşimcilere ve onların Kızılderili müttefiklerine karşı Algonquin'e karşı şiddetle savaştılar. Fransızlar tarafından ağır bir yenilgiden sonra Mohawk, Cizvit misyonerleri kabilelere kabul etmeyi de içeren şartları kabul etti. Bu, kabile içindeki Hıristiyanlığa bazı dönüşümlere yol  hızlı kredi veren bankalar açtı; Bazı Mohawk da dönüşümden sonra yerleşimlere taşınmayı kabul etti.
Avrupalı ​​göçmenlerin selleri ezici bir hal aldıkça, birçok Mohawk, bugün hala yaşayan birçok modern Quebec'in boş arazisine taşındı. Kalanlar çoğunlukla New York'ta atalarının topraklarına yakın durdular ve sık sık değişen yerleşim hükümetlerine karşı sert bir mücadele için yerleştiler. Bugün, Mohawks hem Kanada hem de Amerika Birleşik Devletleri'nde bağımsız hükümetler işletmektedir.
Modern Mohawk kabileleri, özerk kurallara sahip çeşitli çekinceleri işletirler. Amerikan ve Kanada toplumuna geniş ölçüde entegre olmasına rağmen, birçok Mohawk kabilesi üyesi, kendi kültürüne özgü geleneksel değerleri korumayı taahhüt eder. Birçok özerk kabile gibi, bazı Mohawk rezervasyonları da rezervasyonların iyileştirilmesi ve tarihin ve kültürün korunması için gelir sağlayan başarılı casinolar işletmektedir.
Mohegan yerlileri kimlerdir?
Mohegan Yerlileri, daha büyük Pequot Kabilesinden türeyen bir grup Yerli Amerikalıdır.ve çoğunlukla ABD'nin Connecticut eyaletinde yoğunlaşmıştır. Kabile sayıca çoktur ve üyeler ABD'nin ve dünyanın her yerinde yaşarlar, ancak kabile faaliyetlerinin çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri'nin bir ulus haline gelmesinden önce insanların yaşadığı Connecticut ve çevresinde meydana gelir. Günümüzde geleneksel olarak bir sözlü tarih ve hikaye anlatımı kolay kredi veren bankalar kültürü vardı ve ilk zamanların hepsi modern zamanlarda öldürülmüş olan Algonquin ailesinde eşsiz bir dil konuştu. Birçok kabile geleneği Connecticut ve kuzeydoğu bölgelerinde yapılan rezervasyonlarda hâlâ kutlanıyor, ancak Mohegan halkı da modern kültürün bakış açılarına dalıyor. Örneğin, bir takım kumarhanelere sahipler ve işletirler ve basketbol takımları ve alışveriş alanları gibi işletmelerde iş kazası yaparlar.
Yer ve Önem
Mohegan Kızılderilileri bazen “kurt insanları” olarak da bilinir ve “Mohegan” kelimesinin pek çok dilbilimci tarafından “kurttan” olarak tercüme edilmesi gerektiğine inanılır. En eski Moheganlar, New York'a yerleşmiş olan Pequot Kabilesinin üyeleriydi ve sonunda iklim daha ılıman ve yiyecek daha kolay hazır olduğu üst Thames Nehri Vadisi'nde Connecticut'a göç etti. Genel olarak bu insanlar göçebe değildi, yani bir yere yerleştiler ve az çok daimi olarak yaşadılar; Ülkenin ortasındaki ovalardaki pek çok kabilenin yiyecek ya da ürün peşinde koşmadılar.
Connecticut'taki Mohegans, 1600'lü yılların başlarında Pequot'lardan ayrıldı; iki şef, topraklarına tecavüz eden, hastalıklara yol açan ve ihtiyaç duyulan kaynakları tüketen Avrupalı ​​yerleşimcilerle nasıl başa çıkılacağı konusunda tartıştılar. Bir Mohegan şefi olan Uncas, yandaşlarını almayı ve kendi kabilesini kurmaya karar verdi; sonuçta Moheganlara bağımsız bir grup olarak ortaya çıktı.
Avrupa İttifakı
Pequot liderleri en nihayetinde, 1637'deki Pequot Savaşı olarak bilinen bir biçimde, bölünmüşlük üzerine Mohegan şubesi ile savaşa gitti. Mohegan bölünmesinden daha fazla risk vardı ve Pequotlar, Avrupalılara, savaştıkça Avrupalılarla savaşıyorlardı. kabile offshoots. Bununla birlikte, önemli olarak, Moheganlar Avrupalı ​​yerleşimcilerle yüzleşti. Yardımları ve silah gücüyle, Moheganlar sonunda Peque'ları yendi. Bu ittifak, Moheganları yıllar sonra güvende tutacak olsa da, işlerini nasıl yürüttükleri ve topraklarını nasıl paylaştıkları konusunda bazı değişikliklere yol açmıştı.
Din ve dil
Aslında, Mohegan halkı, çoğu Yerli Amerikan halkı gibi, yaşadıkları doğal dünyayla bağlantılı öykü ve inançlara sahip olan ruhaniyet tapanlarıydı. Samson Occum, Mohegan kabilesinden gelen ilk Hıristiyan Hintli bakanlardan biriydi . 1723'te doğdu, sonunda New Hampshire'a taşınan ve Dartmouth Koleji olan bir New England Hristiyan Hint Okulu kurdu. Samson nihayetinde New York'a taşındı, ancak Moheganların Hıristiyanlaşması, zamanın hükümet liderleri, Hıristiyan olarak algılanan ve ana akım statüsüne doğru az çok çalışan gruplar için avantajlar sağlama olasılığının daha yüksek olmasından dolayı, nihai tehcirden kurtardı. .
1827 doğumlu Fidelia Fielding, Mohegan Hintlilerinden bir diğeridir. Mohegan dilinin son yaşayan konuşmacısı olarak, dilini dört günlük olarak ele geçirerek bunu kaydetmek için yatırıldı. Bir hevesli hikaye anlatıcısı, ayrıca birçok sözlü tarihinin hızlı kredi veren bankalar kaydedildiğini de taahhüt etti. Washington, DC'deki Smithsonian Enstitüsü, bu materyallerin şimdi sahibi ve bazı alimler, modern kabile çocuklarına öğretilebilmesi için dili yeniden canlandırmanın bir yolunu arıyorlar.
Fielding ayrıca kabilenin modern bir evde oturmak için ilk üyesiydi. 1885'te doğan iki tıp kadını, Emma Baker ve 1899 doğumlu Gladys Tantaquidgeon, günümüzde bilindiği gibi kabile kültürünün ve tarihinin çoğunu korumakla büyük ölçüde kredilendirilmiştir.
Modern egemenlik
Kabile, kendisini Amerika Birleşik Devletleri'nde egemen, federal olarak tanınan bir Hint Ulusu olarak yönetir. Bu nedenle, yaklaşık 1.700 üyesi için kendi hükümeti ve yönetici anayasası var. Kabilenin bir üyesi olmak için, bir kişi kendi atalarını 1861 kabilesine kadar izleyebilmelidir ve çoğu durumda en az 1/8 kan bağlantısına sahip olmalıdır; Ayrıca, genellikle ayrıcalık ve avantajlara hak kazanabilmek için kabile içinde aktif olmalıdır. 1900'lerden beri, dokuz şef Mohegan Yerlileri'ne başkanlık etti ve kararları genellikle bağlayıcı.
En büyük Mohegan Rezervasyonu, Montville, Connecticut'ta olup, 1994'te tanınır. Birkaç kumarhane, kabile tarafından işletilmektedir ve bir Kadın Ulusal Basketbol Birliği (WNBA) takımı olan Connecticut Sun'a sahiptir. Mohegan Kabilesi, aynı zamanda Algonquian dilinin benzer bir lehçesi olan Mahican Kabilesinden farklıdır. Her ikisi de geleneksel olarak New England'ın aynı bölgesinde yaşadılar, ama Mahikalılar toprakları Kanada'ya kadar uzanan daha geniş bir gruptur.
Mohegan yerlileri kimlerdir?
Mohegan Yerlileri, daha büyük Pequot Kabilesinden türeyen bir grup Yerli Amerikalıdır.ve çoğunlukla ABD'nin Connecticut eyaletinde yoğunlaşmıştır. Kabile sayıca çoktur ve üyeler ABD'nin ve dünyanın her yerinde yaşarlar, ancak kabile faaliyetlerinin çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri'nin bir ulus haline gelmesinden önce insanların yaşadığı Connecticut ve çevresinde meydana gelir. Günümüzde geleneksel olarak bir sözlü tarih ve hikaye anlatımı kolay kredi veren bankalar kültürü vardı ve ilk zamanların hepsi modern zamanlarda öldürülmüş olan Algonquin ailesinde eşsiz bir dil konuştu. Birçok kabile geleneği Connecticut ve kuzeydoğu bölgelerinde yapılan rezervasyonlarda hâlâ kutlanıyor, ancak Mohegan halkı da modern kültürün bakış açılarına dalıyor. Örneğin, bir takım kumarhanelere sahipler ve işletirler ve basketbol takımları ve alışveriş alanları gibi işletmelerde iş kazası yaparlar.
Yer ve Önem
Mohegan Kızılderilileri bazen “kurt insanları” olarak da bilinir ve “Mohegan” kelimesinin pek çok dilbilimci tarafından “kurttan” olarak tercüme edilmesi gerektiğine inanılır. En eski Moheganlar, New York'a yerleşmiş olan Pequot Kabilesinin üyeleriydi ve sonunda iklim daha ılıman ve yiyecek daha kolay hazır olduğu üst Thames Nehri Vadisi'nde Connecticut'a göç etti. Genel olarak bu insanlar göçebe değildi, yani bir yere yerleştiler ve az çok daimi olarak yaşadılar; Ülkenin ortasındaki ovalardaki pek çok kabilenin yiyecek ya da ürün peşinde koşmadılar.
Connecticut'taki Mohegans, 1600'lü yılların başlarında Pequot'lardan ayrıldı; iki şef, topraklarına tecavüz eden, hastalıklara yol açan ve ihtiyaç duyulan kaynakları tüketen Avrupalı ​​yerleşimcilerle nasıl başa çıkılacağı konusunda tartıştılar. Bir Mohegan şefi olan Uncas, yandaşlarını almayı ve kendi kabilesini kurmaya karar verdi; sonuçta Moheganlara bağımsız bir grup olarak ortaya çıktı.
Avrupa İttifakı
Pequot liderleri en nihayetinde, 1637'deki Pequot Savaşı olarak bilinen bir biçimde, bölünmüşlük üzerine Mohegan şubesi ile savaşa gitti. Mohegan bölünmesinden daha fazla risk vardı ve Pequotlar, Avrupalılara, savaştıkça Avrupalılarla savaşıyorlardı. kabile offshoots. Bununla birlikte, önemli olarak, Moheganlar Avrupalı ​​yerleşimcilerle yüzleşti. Yardımları ve silah gücüyle, Moheganlar sonunda Peque'ları yendi. Bu ittifak, Moheganları yıllar sonra güvende tutacak olsa da, işlerini nasıl yürüttükleri ve topraklarını nasıl paylaştıkları konusunda bazı değişikliklere yol açmıştı.
Din ve dil
Aslında, Mohegan halkı, çoğu Yerli Amerikan halkı gibi, yaşadıkları doğal dünyayla bağlantılı öykü ve inançlara sahip olan ruhaniyet tapanlarıydı. Samson Occum, Mohegan kabilesinden gelen ilk Hıristiyan Hintli bakanlardan biriydi . 1723'te doğdu, sonunda New Hampshire'a taşınan ve Dartmouth Koleji olan bir New England Hristiyan Hint Okulu kurdu. Samson nihayetinde New York'a taşındı, ancak Moheganların Hıristiyanlaşması, zamanın hükümet liderleri, Hıristiyan olarak algılanan ve ana akım statüsüne doğru az çok çalışan gruplar için avantajlar sağlama olasılığının daha yüksek olmasından dolayı, nihai tehcirden kurtardı. .
1827 doğumlu Fidelia Fielding, Mohegan Hintlilerinden bir diğeridir. Mohegan dilinin son yaşayan konuşmacısı olarak, dilini dört günlük olarak ele geçirerek bunu kaydetmek için yatırıldı. Bir hevesli hikaye anlatıcısı, ayrıca birçok sözlü tarihinin hızlı kredi veren bankalar kaydedildiğini de taahhüt etti. Washington, DC'deki Smithsonian Enstitüsü, bu materyallerin şimdi sahibi ve bazı alimler, modern kabile çocuklarına öğretilebilmesi için dili yeniden canlandırmanın bir yolunu arıyorlar.
Fielding ayrıca kabilenin modern bir evde oturmak için ilk üyesiydi. 1885'te doğan iki tıp kadını, Emma Baker ve 1899 doğumlu Gladys Tantaquidgeon, günümüzde bilindiği gibi kabile kültürünün ve tarihinin çoğunu korumakla büyük ölçüde kredilendirilmiştir.
Modern egemenlik
Kabile, kendisini Amerika Birleşik Devletleri'nde egemen, federal olarak tanınan bir Hint Ulusu olarak yönetir. Bu nedenle, yaklaşık 1.700 üyesi için kendi hükümeti ve yönetici anayasası var. Kabilenin bir üyesi olmak için, bir kişi kendi atalarını 1861 kabilesine kadar izleyebilmelidir ve çoğu durumda en az 1/8 kan bağlantısına sahip olmalıdır; Ayrıca, genellikle ayrıcalık ve avantajlara hak kazanabilmek için kabile içinde aktif olmalıdır. 1900'lerden beri, dokuz şef Mohegan Yerlileri'ne başkanlık etti ve kararları genellikle bağlayıcı.
En büyük Mohegan Rezervasyonu, Montville, Connecticut'ta olup, 1994'te tanınır. Birkaç kumarhane, kabile tarafından işletilmektedir ve bir Kadın Ulusal Basketbol Birliği (WNBA) takımı olan Connecticut Sun'a sahiptir. Mohegan Kabilesi, aynı zamanda Algonquian dilinin benzer bir lehçesi olan Mahican Kabilesinden farklıdır. Her ikisi de geleneksel olarak New England'ın aynı bölgesinde yaşadılar, ama Mahikalılar toprakları Kanada'ya kadar uzanan daha geniş bir gruptur.
Mohikan Kızılderilileri kim?
Mahican Kızılderilileri olarak da anılan Mohikan Kızılderilileri, başlangıçta Hudson Nehri Vadisi'ndeki bir Yerli Amerika kabilesidir . Kabilenin orijinal evi, Mahicannituck adını verdikleri Delaware Nehri boyunca oldu. Kendilerini , hiç su olmayan insanlara çeviren Muhheconneok'u çağırdılar . Resmi kabile tarihine göre, Avrupalılar bölgeye yerleşmeden kolay kredi veren bankalar  önce, Mohikan toprakları kuzeyden güneye doğru Champlain Gölü'nden Manhattan'a, batıya doğuda New York'taki Schoharie Creek'ten Massachusetts, Vermont ve Connecticut'a kadar yayıldı.
Mohikan Kızılderilileri ile Avrupa arasındaki iletişim, Henry Hudson adındaki bir Hollandalı tüccarın bölgeye girmesiyle 1609'da başladı. Mohicans, Hollanda ile ticarete erken başlamıştı, ancak bölge hızla değişti. Çatışmanın büyük bir kısmı, bölgenin Rakipler ile Hintli bir kabile olan Mohawklar arasındaki azalan kürk ticareti üzerindeki savaşlardan kaynaklanıyordu. Ayrıca her iki kabile de Hollandaca, İngilizce ve Fransızca arasındaki çatışmalara karışacaktır.
1700'lerin başında, Mohikanlar bölgeden sürüldü. Doğuya, Hudson Nehri boyunca ilerlerken, sonunda Massachusetts ve Connecticut eyaletleri haline gelecek olan bölgelere yerleştiler. Arazi, hem Mohawk kabilesi hem de Avrupa milletleri tarafından ele geçirilirken , Mohicanlar kendilerini Avrupalıların mallarına daha fazla güvenerek buldular. Birçoğu da bu dönemde Hıristiyanlığa yöneldi. Bu Mohikalıların çoğu, Hıristiyanlığa dönüştürülen diğer Amerikan Kızılderili kabilelerinin üyeleriyle birlikte , Stockbridge kasabasında bulundu. Bu kasabada, şu anda Massachusetts'te bulunan Kızılderililer, hem Fransız-Hint hem de Amerikan Devrim Savaşı'nda Avrupalı ​​birlikler ile yan yana savaştılar .
Zamanla Avrupalılar tarafından getirilen kızamık ve çiçek hastalığı gibi sürekli hareket eden çatışmalar ve ölümcül hastalıklar Mohikan sayılarını kırdı. Geri kalan kuvvetler, daha sonra Kızılderili kabilelerin Amerikan Devrim Savaşı sırasında İngiliz askerleri ile savaşmalarına yardım ettikten sonra bile Stockbridge'den ayrılmasını talep eden yerleşimcilerle savaşmak için yeterli değildi. Mohikan Kızılderilileri daha batıya taşındı, nihayetinde şu anda hızlı kredi veren bankalar Wisconsin olana yerleşti. Munsee Kızılderilileriyle birlikte, Bowler, Wisconsin'de büyük bir Amerikan yerlisine rezervasyon yapan Mohican Hintlilerinden Stockbridge-Munsee Bandı'nı oluşturuyorlar.
Mohikan kültürü Batı uygarlığına silinmez bir iz bırakmıştır. 1826'da, yazar James Fenimore Cooper, birkaç kez filme uyarlanmış olan "The Mohicans of Last" adlı kitabını yayınladı. Kabilenin nüfuzunun daha yeni bir işareti, İngilizlerin ortada bir şeritle kenarlarında gölgelenmiş bir "mohican" saç kesimi dediği şeydir. İronik olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu saç kesimi, Mohicans'ın rakibi kabilesinden sonra adlandırılan bir mohawk olarak adlandırılır.
Mojave Telefon Kulübesi nedir?
Mojave Telefon Kulübesi , Kaliforniya'da Mojave Ulusal Koruma Alanı'nda bulunan ve 1990'ların sonlarında kamuoyunun dikkatini çeken bir ödemeli telefon kulübesiydi. Ünlü telefon kulübesinin mirası, birçok web sitesinde ve telefon kolay kredi veren bankalar kulübesinin tarihini ve popülerliğine katkıda bulunan insanları belgeleyen çeşitli filmlerde yaşıyor. Bu sonuçta düşüşü sona erdi.
Telefon kulübesi 1960 yılında Baker, California yakınlarında küçük ve oldukça uzak bir alana kuruldu. Özellikle, Mojave Telefon Kulübesi çok uzak bir alana yerleştirildi, eyaletler arası ve insan yerleşimlerinden oldukça uzaktaydı ve muhtemelen 1997 yılına kadar pek çok insanın karşı karşıya geldiği ve onun uzaktan verdiği için ilginç bir merak olduğunu düşündüğü nadiren kullanılıyordu. yer. Telefon kulübesinin numarası yayınlandı ve kısa popülerliği başladı.
Bazı insanlar, bölgede rastlantısal olarak bulunan insanlarla konuşma umuduyla Mojave Telefon Kulübünü aramaya başladı ve bu çağrıların kayıtları yapıldı ve dolaştırıldı. İnsanlar ayrıca kült bir dönüm noktası haline geldiği için arama yapmak ve almak için telefon kulübesine de gitti. Telefon kulübesi, izlerini bırakmak isteyen ziyaretçilerden gelen grafiti ve yorumlarla yavaş yavaş süslendi.
2000 yılında Mojave Telefon Kulübesi, Ulusal Parklar Servisi'nin talebi üzerine Pacific Bell tarafından kaldırıldı . Parklar Servisi, telefon kulübesinin popülaritesinin, ziyaretçilerin kendilerini temizleyememesi nedeniyle bölgede olumsuz bir çevresel etkiye neden olduğunu iddia etti. Mojave Telefon Kulübünün hayranları, telefon kulübesinin hızlı kredi veren bankalar ufukta dolaşan eyleminde daha korkunç bir komplo olduğunu öne sürdü. Siteye daha sonra kaldırılan bir plaket taktılar ve telefon kulübesini bir çok yerde çevrimiçi olarak anmalarını sağladılar.
Mojave Telefon Kulübünün ortadan kalkması, Amerika'daki ödemeli telefon sisteminin yavaşça sökülmesinin daha büyük çerçevesi içinde gerçekleşti. Pek çok telefon şirketi, artık para kazanmadığı için telefonlarını işten çıkardılar çünkü telefonlarını arkanda bırakıp işe yaramaz hale geldiler ve diğer firmalar da bu telefonları ele geçirmek ya da kaldırmak için anlaştılar. ABD genelindeki telefon görüşmeleri devre dışı bırakılıyor, bu da ödemeli telefonun hayranlarının büyük ölçüde rahatsız edici bulduğu bir çalışma ödemeli telefon bulmayı oldukça zorlaştırıyor.
Muhafazakar bir Demokrat nedir?
Amerika Birleşik Devletleri'nde, siyasi partisinin çoğunluğununkiyle karşılaştırıldığında muhafazakâr olan kişisel siyasi görüşlere sahip olan Demokrat Parti üyesi, muhafazakar bir demokrat olarak bilinir . Konservatif bir demokrat için tipik olarak görülen görüşler zamanla değişse de, birçok silah desteği, güçlü bir ordu, eğitim, serbest piyasa kapitalizmi, kolay kredi veren bankalar  daha küçük hükümet ve mali açıdan muhafazakar politikalar ve ılımlı ve liberalden daha güçlü bir dini yönelimle anti-kürtaj olabilir. Demokratlar. Liberal Cumhuriyetçiler gibi, muhafazakâr Demokratlar partide bir azınlık kanadıdır, ancak bölünmez siyasi meselelere karar vermek için oy verebilirler.
Her ne kadar muhafazakâr Demokratlar Amerika Birleşik Devletleri'nin her yerinde seçilse de, bunların çoğu Güney eyaletlerinden geliyor ve daha önce “Dixiecrats” veya “Boll Weevils” olarak biliniyordu. Bu terimler, muhafazakarlara dikkat çeken Demokrat Parti temsilcileri tarafından her zaman ücretsiz olarak kullanılmıyordu. Parti ile önemli konularda oy kullanmayan demokratlar. Örneğin, 1980'lerde, bugünkü Ronald Reagan'ın askeri harcamaların artması, vergi indirimleri ve mali sistemin deregülasyonu lehine sürekli olarak oy veren 1980'lerde muhafazakar Demokratlara “koç pulları” terimi sık sık uygulandı .
1964'ten önce, her iki büyük parti de liberal, ılımlı ve muhafazakâr gruplara ayrıldı. Cumhuriyetçi Parti'nin muhafazakâr kanadı , 1980'lerin Reagan seçilmesiyle yavaş yavaş ön plana çıktı ve Demokratlar yeniden örgütlendi. Muhafazakâr kanatlarını büyütmek yerine, Demokratlar belirgin olarak daha ılımlı hale geldi ve çoğu üye muhafazakâr ve ılımlı Demokratik Liderlik Konseyi'ne katıldı.
Demokrat Parti'nin yeniden düzenlenmesinin kısmi bir sonucu olarak, muhafazakâr bir Demokrat bazen partiyle ve hatta Cumhuriyetçilerle daha fazla anlaşmazlık içinde bulunabilir. Muhafazakar Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasındaki temel ayrım noktalarından biri, eskiden, ikisininkiyle kıyaslandığında liberal olan ekonomik görüşlere hızlı kredi veren bankalar bağlılıktır. Buna ek olarak, muhafazakar bir Demokrat, ılımlı ya da muhafazakâr bir Cumhuriyetçi'nin yapamayacağı eğitim ve diğer sosyal programlara yönelik artan harcamaları destekleyebilir.
1994'ten başlayarak Temsilciler Meclisi ve Senato'daki muhafazakâr Demokratlar, kendilerini koalisyon ve mutabakatlarda örgütlemeye başladılar. Evdeki bu grupların en iyi bilinenlerinden biri , üyeleri ulusal ve mali güvenliği ve iki partizanlığı desteklemeye çalışan Mavi Köpek Demokratlarıdır . Evin yanlısı üyeler tarafından ya da silah haklarını destekleyenler tarafından oluşturulmuş diğer muhafazakâr Demokrat tek-konu grupları var. Senato'da Demokratik Liderlik Konseyi üyeleri çoğu meselede merkezci pozisyonları benimsemekte ve neoliberal maliye politikasını desteklemektedir.
Muhalefet Partisi nedir?
Muhalefet Partisi, 19. yüzyılın ortalarında köleliğe karşı yapılan tartışmalar sırasında kurulan Amerika Birleşik Devletleri'nde kısa süreli bir siyasi parti idi. Bu siyasi kargaşa dönemi, kölelik konusuna ayrılan bir dizi siyasi partinin oluşumunu ve dağıldığını gördü. kolay kredi veren bankalar Nihayetinde kölelik karşıtıydı ve köleliğin ABD'de yasa dışı olduğu, ancak siyasi ve sosyal manzara kökten değişmeden önce yasaklanmıştı.
Muhalefet Partisi'nin kökleri, neredeyse baştan beri iç çatışmalarla gölgelenen bir siyasi parti olan Whig Partisi'nde yatıyor . 1854'te yeni topraklara köle ya da özgür devlet olarak girip girmeyeceğine karar veren Kansas-Nebraska Yasası , Whig Partisinde bir şizme neden oldu. Bazı Whigs Yasayı destekledi, diğerleri ise Missouri Uzlaşmasının göz ardı edildiğini çileden çıkardı. Bazı Whigs, yıkıcı Cumhuriyetçi Partisi oluşturmak için ayrıldı , küçük bir grup ise Muhalefet Partisi'ni oluşturdu. Diğerleri Demokratlar ve diğer bazı küçük siyasi partilerle güçlerini birleştirdi.
Siyasi olarak, Muhalefet Partisi orijinal Whig Partisine çok benziyordu ve Whigs'in miraslarını sürdürmeye çalışıyordu. Onlar Whig ismini benimsemediler, çünkü anlaşmazlık tarafından kirlendiğini ve bu partinin Whigs'in farklı bir adla devam ettiği düşünülüyordu. Başlangıçta, Muhalefet Partisi, başta Cumhuriyetçiler kendilerini zamanında örgütlemedikleri için, Kongreye bir dizi üye seçmeyi başardılar. Ancak 1854'ten sonra, Muhalefet Partisi'nin sayısı ve etkisi azaldı. 1858'e kadar, parti aslında öldü.
Bir başka eski Whigs grubu da Anayasa Birliği Partisi'ni oluşturdu ve eski Muhalefet Partisi üyelerini onlara katılmaya ikna etti. Bu parti, ABD'nin bütününü korumaya yönelik köleliğe karşı tarafsız bir duruş sergilemeye çalıştı. Bu durum etkili olmadı ve parti , hızlı kredi veren bankalar birkaç Güney ülkesinin bir araya geldiği ve bir sendikayı siyasi yollarla sürdürmeye çalıştığı durumlarda ABD'nin iç savaşa girmesiyle hızla dağıldı .
Bu, Amerikan politik ve sosyal tarihinde, nispeten yeni ulusta radikal kaymalara yol açan çalkantılı bir dönemdi. Kölelik konusundaki tartışmalar aşırı derecede patlayıcı oldu ve siyasi manzara, partiler oluştukça, yeniden biçimlendiğinde ve daha önceki politik konumlarını değiştirdikçe hızla değişti. Nihayetinde, son derece organize olmuş Demokrat Parti ve yeni kurulan Cumhuriyet Partisi, ABD'deki iki ana siyasi parti haline gelen muazzam bir nüfuzla ortaya çıktı.
Nashville neden "Müzik Şehri" olarak adlandırılıyor?
Nashville, Tennessee'nin kuzey-orta kısmında Cumberland Nehri boyunca yer almaktadır. Tennessee eyaletinin başkenti olmanın yanı sıra, Nashville "Müzik Şehri" olarak da bilinir. Nashville, müzik endüstrisi için bir odak noktası olmasından dolayı ününü "müzik kenti" olarak kazanmıştır. Nashville'in müzikal şöhreti 1920'lerde, kolay kredi veren bankalar nihayet Grand Ole Opry'nin nihayetinde yayınlayacağı radyo yayını ile başladı ve bugün, ülkeden rock'a gospel'e kadar her tür müzik için bir merkez olmaya devam ediyor.
Nashville gibi erken 20 dönümünde olarak müzik yayıncılığı için bir merkez olarak ün kazanmaya başladı inci yüzyılda. Bununla birlikte, 1925'te, WSM radyo istasyonu yayın yapmaya başladığında, gelecekteki "Müzik Şehri" gerçekten açılmaya başladı. Radyo WSM'de hava dalgası üzerinden gönderilen ilk programlar arasında Grand Ole Opry'nin yayınları vardı. "Müzik Şehri" takma adı 1920 ve 1930'larda doğdu ve o zamandan beri Nashville ile ilişkilendirildi. Grand Ole Opry, ilk yayınından bu yana her hafta Nashville'den canlı yayın yapmaya devam etti.
Kenara dinleyici binlerce eğlence sağlamaktan - ve daha son yıllarda, izleyiciler - Her hafta, Grand Ole Opry de bazıları için fırlatma platformu oldu country müzik 20 sırasında 'ın büyük yıldızlarından inci yüzyılda ve 21. içerisine st yüzyılda. Sonuç olarak, Nashville kayıttan yayıncılığa kadar müzik işiyle ilgili her şey için başarılı bir merkez olarak bilinir .
Müzik Satır 16 bölgesinde hemen güneybatısında il merkezinin, inci ve 17 inci Cadde Güney, müzik sanayisinin büyük yayıncılar ve üreticilerin bazılarına ev olmaya devam ediyor. Rock, caz ve country sanatçılar - ve aralarında herkes - şehrin tarihini ve vibe içinde paylaşmak için Müzik Şehir'e akın. Sektörlerin en büyük plak şirketleri, yayınevleri ve hızlı kredi veren bankalar kayıt stüdyolarından bazıları Music Row'da bulunabilir.
Country Music Hall of Fame, Nashville'de yer almaktadır. Country müzik hayranları, favori ülke müzik sanatçılarının çoğundan hatıralarını görmek için müzeyi ziyaret edebilirler. Nashville çoğu zaman ülke müziği ile ilişkilendirilse de, diğer müzik türlerinin en büyük isimlerinden bazıları da Nashville'in evini aramayı seçti.
Nashville başlangıçta 1779 yılında kuruldu ve daha sonra Fort Nashborough olarak biliniyordu. Şehir, büyük ölçüde hem su hem de trenle erişilebilirliği nedeniyle hızla büyüdü. Nashville, 1843'te Tennessee eyaletinin başkenti oldu.
Navajo Kızılderilileri kimler?
Navajo Kızılderilileri, New Mexico, Arizona ve Utah bölümlerini içeren Dine Bikeyah ya da Navajoland adı verilen 27.000 mil karelik (69,930 kilometrekarelik) otonom rezervasyonlu bir Güneybatı Kızılderili kabilesidir. Navajo, kendilerine Dine veya kolay kredi veren bankalar “halk” olarak atıfta bulunur ve ABD'de 250.000 üyeyi aşan bir nüfusa sahip ikinci en büyük Hint kabilesidir.
Navajo, 17. yüzyıl İspanyol kaşiflerinin, karşılaştığı ilk Avrupalılar arasında yer alan kabileye verilen isim oldu. Navajo Kızılderililerinin, binlerce bin yıl önce Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları'na giden Bering kara köprüsünden geçen tek bir kabileden ayrıldığına inanılıyor.
Navajo Kızılderilileri, başlangıçta mevsimlerin değişmesiyle bir yaşam alanından diğerine geçen yarı göçebe insanlardı. Kabilenin bir miktar hayvana sahip olması, avcılık, toplanma, tarım uygulamaları ve komşu Yerli Amerikalı ve Avrupalı ​​gruplarla ticaret yapması gerekiyordu. Hogan olarak adlandırılan geleneksel Navajo lojmanı, batıya bakan bir girişe sahip çam ağaçlarıyla kaplı farklı bir sekizgen ahşap kulübe. Navajo aşiret toplumu genellikle matrilocal olarak nitelendirilir çünkü evli çiftler geleneksel olarak gelinin ebeveynleri ile ya da yakınında yaşarlar. Buna ek olarak, Navajo kültüründe aile arazileri, hayvancılık ve diğer kaynaklar kadınlara aittir ve kadınlara aktarılmıştır.
Navajo ve Avrupalılar arasındaki temas ilk olarak 1600'lerin sonlarında meydana geldi. 17. yüzyılda kabile topraklarına yakın bir yerde bulunmaya çalışan İspanyol yerleşimciler, Navajo Kızılderilileri ile hemen çatışmaya girdi. Atın Avrupalılar tarafından tanıtılması, Navajo'nun baskınları arttırmasına ve İspanyol varlığına karşı direnişlerinin etkinliğini artırmasına izin verdi. ABD ordusunun geldiği ve kabile toprakları üzerinde kuvvetler kullanarak ve aşiret toprakları kullanarak kabile boyun eğmeye çalıştığı 1846 yılına kadar huzursuz bir ilişki sürdü. 1861'de, milis kuvvetleri kabile topraklarını işgal etti ve Navajo Kızılderilileri teslim olmaya başlayıncaya kadar ölümcül bir şekilde öldürüldü ve yağmaladı.
Teslim olunca, Navajo Kızılderilileri, Long Walk olarak bilinen Fort Sumner'a 9000 mil (14,484 kilometre) bir yürüyüş yapacaktı. Besin ve suyun yetersiz beslenmesi ve Navajo'ya düşman olan kabilelerin yakınlığı, kalede kimlerin müdahalede bulunulmasının zorluklarına katkıda bulundu. 1868'de Navajo için orijinal kabile topraklarının bir bölümünde yer alan bir rezervasyon yaratıldı, ancak Navajo Kızılderilileri ve yerel vatandaşlar arasındaki çatışmalar 20. yüzyıl boyunca devam etti.
ABD hükümeti, kabilenin toplumsal toplumu nedeniyle Navajo'yu da taciz etti. 1930'larda Navajo hayvanlarının yüzde 80'inden fazlası ABD tarafından hızlı kredi veren bankalar öldürüldü ve hükümet daha sonra İkinci Dünya Savaşı sırasında kabilenin insani yardımını reddetti.
Navajo ekonomisi, 1920'lerde Navajoland'daki petrolün keşfiyle güçlendi ve Az önce Window Rock'taki bir kabile hükümeti, kabilenin bir anayasayı henüz onaylamamasına rağmen, yakında kuruldu. Zorlu bir ilişkiye rağmen, Navajo, ABD hükümetinin 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kabilenin diline dayanan bir kod oluşturmasına yardım etti. Code Talkers olarak bilinen yaklaşık 400 Navajo erkeği, savaş boyunca Pasifik'te yapılan neredeyse her askeri saldırıda Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne yardım etti. Navajo Kızılderilileri ayrıca gümüşçü, dokumacı, müzisyen ve sanatçı olarak tanınırlar.
Nebraska neden Cornhusker Devleti Oldu?
Cornhusking, taze mısırdan elde edilen kabukların manuel kabuklanması veya soyulması için kullanılan bir terimdir. Husking makinelerinin ortaya çıkmasından önce, çiftçiler kendi mısırlarını elleriyle soydular. "Cornhuskers", 1900 yılında spor yazarı Charles S. Sherman tarafından adlandırılan Nebraska üniversitesi spor takımlarının takma adıydı. kolay kredi veren bankalar 1945'te, Nebraska, spor takımlarının adını devletin büyük tarım endüstrisini - mısırını onurlandırmak için devlet takma adı olarak aldı . Nebraska'nın tarım kefareti devlet için kolay olmadı ve "Cornhusker Devleti" takma isminin arkasında Nebraskan'ın sebat ve kararlılığının bir hikayesi var.
Nebraska, bir zamanlar büyük merkezi düz çölün bir parçası olarak algılanan geniş ve düz bir arazi olan bitişik Birleşik Devletler’in merkezinde yer alır. Nehirler bile düzdür; Nebraska ismi , "düz su" anlamına gelen Yerli Amerikan kelimesi nebrathka'dan geliyor. Tozlu, boş, monoton manzara, tarım için çok az vaatte bulundu. Batıda, batıya doğru yol alan hacılar, genellikle, Nebraska'nın tek önemli yerlerinden biri gibi görünen doğal bir kaya oluşumu olan Chimney Rock'tan bahsediyorlardı.
1862'deki Homestead Yasası, Nebraska'yı düz bir alandan gelişen bir tarım devletine dönüştürdü. Buğday ve mısır ve ağaç bahçeleri, gelişmiş tarım yöntemlerinden, daha iyi araçlardan, sulama ve Nebraskans'ın inatçı dayanıklılığından gelişti . Şiddetli hava, doğal afetler, böcek salgınları ve orman yangınları nedeniyle ölümsüz olan Nebraskalar, Nebraska'yı ülkenin ekmek sepetine dönüştürmeye karar verdikleri dikimleri devam ettirdi. "Cornhusker Eyaleti" takma ismine yol açan buğday ve en önemli gıda maddesi olan mısırları ekmişlerdir. Nebraska'nın refahı büyüdükçe, Nebraskans , tarihlerini ve vatandaşlık gururunu ifade etmek için vatansever devlet sembolleri , devlet sloganı ve diğer devlet amblemleri aradı .
Nebraska için ilk resmi devlet takma adı "Ağaç Yetiştiricilerinin Durumu" idi. Çöl ovalarının neredeyse mucizevi geçişine, çiftçinin beklediği ağaçlara dönmesine dikkat çekti. Nebraska Şehri'nden J. Sterling Morton, 1872'de Ulusal Arbor Günü'nü kurdu.  hızlı kredi veren bankalar Sonra 1895'te Nebraska Yasama, Nebraska'yı resmi olarak “Ağaç Yetiştiricileri Devleti” olarak kabul etti.
1940'larda, Nebraska mısırla patlıyordu. Devlet, Nebraska Üniversitesi'nin atletik takma adıyla, devlet için de uygun bir isim olarak değerlendirildi. Devlet Yasama 1945 yılında "Ağaç Yetiştiricilerinin" takma adını iptal etti ve yeni resmi devlet rumuzu "Cornhusker Devlet" olarak kabul etti. "Cornhusker Devleti" takma adı, mahsulün hem insan tüketimi için bir besin kaynağı hem de devlet için başka bir önemli endüstri olan Nebraska sığırları için tahıl olarak devlette tuttuğu önemden bahsetmiştir.
Neden Cincinnati Porkopolis Olarak Bilinirdi?
Birçok takma adıyla deneyimlenen Cincinnati, Ohio, zamanla, “Porkopolis” adlı takma adından biriyle bir aşk / nefret ilişkisi kurdu. Cincinnati, ilk defa 1819'da bir şehir olarak ilk kez katıldığı ilk kesimhanesini barındırdı. 1830'ların sonlarında ve 1830'ların ortasında, Cincinnati'nin nehir taşımacılığına ve tarım arazilerine kolay erişimi, kolay kredi veren bankalar  kentin ABD'nin en büyük domuz işleme merkezi olarak gelişmesini kolaylaştırdı. Cincinnati'nin saltanatı öncesinde, Buffalo, New York, kısaca ana işlem merkezi idi.
Bu dönemde tuz domuzunun ABD'li bir hamlesi olduğu için Cincinnati'nin başarısı takip etti. Gemilerden nakledilen ve sokaklarda domuzlarla taşınan domuzlarla, Porkopolis adı 1820'lerin sonlarında yaygın hale geldi. Domuz eti paketleme endüstrisi bir finansal refah kaynağı olmasına rağmen, sokaklarda dolaşan domuzların görüntüleri yerel alan için utanç vericiydi. Skandallar aynı zamanda domuz mezbahası süreçleri üzerinde de vardı ve nihayetinde hükümet düzenlemelerine yol açtı.
Porkopolis unvanı kısa sürdü, ancak Chicago 1861'de Cincinnati'yi lider et işleme merkezi olarak değiştirdi. Cincinnati, ilk Yahudi hastanesinin kurulması, büyük bir demiryolunun inşa edilmesi ve sahibi olduğu ilk şehir ve dünyanın ilk profesyonel beyzbol takımının evi de dahil olmak üzere, birçok ilkle bilinir. Daha sonra Amerika'nın İzci olarak bilinen Daniel Boone'un oğulları da Cincinnati'de kuruldu.
Bununla birlikte domuz kültürünün mirası devam ediyor. Cincinnati iki yüz yıllık kutlamalarını planladığında, şehir tasarımcısı Andrew Leicester'ı nehir kıyısındaki bir ortak alanı yenilemek için kiraladı. Planları arasında, her biri dev, kanatlı bir domuzla kaplı dört bacadanı içeren bir heykel tasarladı. Tartışmalı olmasına rağmen, fikir onaylandı ve görünüşte vatandaşların eski imajı ile barış yapmasına yardımcı oldu.
Porkopolis mirasını sürdüren şehir, 2000 yılında The Big Pig Gig adlı büyük bir bağış / sanat şovuna ev sahipliği yaptı. Birkaç ay boyunca 400'den fazla sanatçı tarafından tasarlanan cam elyafı sergileniyordu ve sonunda yerel sanat grupları için 800.000 ABD Doları (USD) 'nin üzerinde artış sağlamak için açık artırmaya çıkarıldı. Cincinnati'de birçok domuz temalı iş ve yardım kuruluşu gelişiyor. Porkopolis Tavern & Grill, Cincinnati'nin Mount hızlı kredi veren bankalar Adams bölgesinde bulunan Rookwood Pottery'nin eski yerini kaplar. Halen çanak çömlek fabrikasının fırınlarını ihtiva ederken, uygun bir şekilde adlandırılan restoran, birçok domuz mezesine sahiptir.
Porkopolis'e ek olarak, Cincinnati de Batı Kraliçesi ve Seven Hills Şehri olarak adlandırılmıştır. Kraliçe şehir monikeri, şehrin 1700'lerin sonlarında ve 1800'lerin başında etkileyici bir şekilde büyümesiydi. Yedi Tepeler şehri, yedi ayrı tepenin veya dağın olduğu 1800'lerin ortalarında daha erken ve daha küçük bir Cincinnati'ye atıfta bulunur. 1980'in sonlarında Cincinnati, yaşam kalitesi nedeniyle Mavi Çip Şehri olarak da biliniyordu.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Masaüstü Değiştirme nedir?

MSSP nedir?

DIMM nedir?