Ellis Adası nedir?



Ellis Adası, New York Körfezi'nin üst kısmında, Hudson Nehri'nin ağzında bulunan bir adadır. Bu adanın tarihsel kullanımları çeşitlidir, ancak en çok 1892-1954 yılları arasında bir göçmenlik işleme merkezi olarak hizmet ettiği zaman hatırlanır. 12 faizsiz kredi veren bankalarmilyondan fazla göçmenin ABD'ye giden yolda Ellis Adası'ndan geçtiği tahmin ediliyor ve Amerikalıların% 40'ı bu adaya ataları izleyebiliyor.
Göçmenlik istasyonu olmadan önce, Ellis Adası, bölgede yaşayan Kızılderili halkına Gull Island olarak biliniyordu. Hollanda adayı istiridyeleri hasat etmek için kullandı ve 1785'te Samuel Ellis'e sattı. Ellis adaya adını verdi ve orada bir taverna açtı ve ada New York Eyaleti tarafından satın alındığında, isim aynı kaldı. 1808'de, devlet adayı federal hükümete sattı ve başlangıçta burada bir askeri kale ve mühimmat depoladı.
1890'da, Manhattan'daki Castle Garden'daki göçmenlerin işlenmesindeki zorluklarla karşı karşıya kalan hükümet, Ellis Adası'nı bir göçmenlik istasyonuna dönüştürmeye karar verdi. Deponi malzemesinin kullanımı ile adanın büyüklüğü büyük ölçüde artmış ve yurtlar, tıbbi arıtma tesisleri ve diğer idari binalar ile birlikte bir merkezi salon inşa edilmiştir. ABD'ye yapılan bütün yeni girdiler, ülkeye girmeden önce denetlemek için adadan geçmek zorunda kaldı.
Göçmenlerin yaklaşık% 2'si kendi ülkelerine geri döndü. Bu karar genellikle bir sorun haline gelmiş gibi görünen olağanüstü tıbbi ya da yasal sorunlardan kaynaklandı. Diğerleri kayıt defterlerine girmiş ve anakaraya gönderilmiştir. Şeref araştırması için Ellis Adası kitaplarının bilgisayarlı bir kaydı mevcuttur. 1917'de, yeni göçmenler için bir okuryazarlık testi gerekliydi ve 1920'lerde kotalar oluşturulmaya başlandı ve göçmenlik işinin büyük kısmı,kredisiz borç para menşe ülkesindeki Amerikan konsolosluğuna devredildi. 1954'te ada, göçmenlik işleme merkezi olmayı bıraktı.
1965 yılında, Ellis Adası Ulusal Anıt olarak sınıflandırıldı ve Milli Parklar Hizmetinin bakımına geçti. 1970'li yıllarda, ada zayıf bir şekildeydi ve Parklar Servisi 1990'larda Ellis Adası Göçmenlik Müzesi'ni açarak toprakları ve binaları restore etmek için çalıştı. Feribotla ada gezisine modern ziyaretçiler , binaları gezip görebiliyorlar. ilgi çekici tarihi malzemeler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MSSP nedir?

Masaüstü Değiştirme nedir?

DIMM nedir?