En büyük nesil nedir?



“En Büyük Nesil” terimi genellikle İkinci Dünya Savaşı'nda savaş çabalarına katılan Amerikalıları tanımlamak için kullanılır. Bu neslin bir çok üyesi, savaştan sonraki yıllarda doğan insan nesilleri olan BabyBoomers'ın ebeveynleri olmaya devam etti. faizsiz kredi veren bankalarKronolojik olarak, bu grup 1930'ların Kayıp Kuşağı'nı izler ve 1950'lerin Sessiz Kuşağı'ndan önce gelir.
En Büyük Nesil, yaklaşık 1900 ile 1920'lerin başlarında doğmuş olanları içerir. Birçok üye, II. Dünya Savaşı'nda aktif olarak görev yaptı ve bazı insanları bu gruba GI Generation'ı çağırdı. Diğerleri savaş yıllarında ABD'yi üretken tutmak için evde çalıştı. Bu bireyler, ABD'nin ve dünyanın savaşın yıkılmasından sonra yeniden inşa edilmesine de yardımcı oldular.
Bazı insanlar, bu neslin karakterize edilmesine, savaşı destekleyen insanlardan oluşan bir istisna alırlar. Örneğin, II. Dünya Savaşı'na karşı çıkan insanlar, siyasi muhalefetleriyle topluma olumlu bir şekilde katkıda bulunduklarını ve insanların çeşitli nedenlerden ötürü savaş çabalarına katılmayı reddetmiş olabileceklerini savunuyorlar. Yaşlananların üyeleri olarak, bu kaygıların çoğu daha az eleştirel hale geldi, çünkü belirli bir yaşın üzerindeki tüm insanlar bu savaşta rollerinden ya da görüşlerine bakılmaksızın bu etikete atıfta bulunuldu.
En Büyük Nesil kavramı, grubun birkaç üyesini içeren TomBrokaw tarafından bir kitapta popüler hale getirildi. Kitap, öykülerin çoğunluğu ölmeden önce bu hikayeleri tarihin yararına yakalamak için tasarlandı. Birçok insan bu neslin Amerika'sını masumiyet ve sadelikten biri olarak nitelendiriyor ve bazı insanlar 1940'ların Amerika'sını idealize ediyor. Kuşkusuz, II. Dünya Savaşı ekonomik bir patlama yarattı ve bazen savaşa son verilmesinin sebebi kredisiz borç parahalkın çoğuna açık olduğu için son savaş olarak görülebilir.
Bu kuşak, sadece savaş alanında değil, aynı zamanda sıkıntı ve sorunlardan da pay aldı. Amerika Birleşik Devletleri'nde cinsiyetçilik ve ırkçılık hala ciddi sorunlardı ve pek çok eyalet kitaplarda etnik azınlıkların miscegenasyonu ve mülk sahipliğini yasaklamakla ilgili yasalara sahipti. Kadınlar savaş sırasında daha fazla sayıda işgücüne katılmış olabilirler, ancak daha sonra kendilerini mutfaktaki şant haline getirmişlerdir. Siyah hizmetçiler ise savaş alanında kendilerini önyargı ile karşılayabilmek için seçmişlerdir.
En Büyük Nesil'deki birçok insan, Depresyonun sıkıntılarına dair canlı hatıralara da sahipti ve eski üyeler de I. Dünya Savaşı'nı hatırladılar. Bu kuşaktaki insanlar için hayat, basit ve idealist olmaktan uzaktı, Amerikan tarihine ve topluma katkılarını daha da çarpıcı hale getirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Masaüstü Değiştirme nedir?

MSSP nedir?

DIMM nedir?