Federal Yoksulluk Seviyesi Nedir?



Federal yoksulluk düzeyi, ABD'de yoksulluktan kaçınmak için gereken asgari yıllık gelirdir. Bu seviyenin altındaki herhangi bir gelir düzeyi, yaşamın temel gereksinimlerini karşılamak için yetersiz kabul edilir. Yoksulluk seviyesi, 1960'larda tasarlanan ve enflasyona göre yıllık olarak güncellenen bir plana göre belirlenir. Terim, hükümet tarafından belirlenen iki farklı metriğe atıfta bulunur; bunlardan biri, hem eyalet hem de federal programlar için faizsiz kredi veren bankalar uygunluğu belirlemek için kullanılır. Yoksulluk düzeylerini hesaplamak için kullanılan metodoloji, bazen farklı yaşam standartlarını hesaba katmadığı için eleştirilmektedir.
Yoksulluk seviyeleri, hem bireyler hem de hane halkları için, biraz farklı yöntemler kullanarak yıllık olarak hesaplanmaktadır. Belirli bir yılda federal yoksulluk seviyesinden daha az kazanç sağlayan herhangi bir kişi ya da hane halkı, hükümetin yoksulluk içinde yaşayacağı düşüncesindedir. Örneğin, 2009'da 22.050 ABD Doları'ndan (USD) daha düşük olan dört kişilik bir ailenin yoksulluk içinde yaşayacağı düşünülecektir. Bu, ailenin yiyecek, su ve barınak gibi yaşamın temel ihtiyaçlarını karşılaması zor veya imkansız olduğu anlamına gelir.
Federal yoksulluk seviyesi, 1960'ların başında Sosyal Güvenlik İdaresi'nden Mollie Orshansky tarafından yürütülen çalışmalara ve araştırmalara dayanmaktadır . Orshansky, 3 veya daha fazla olan ailelerin gelirlerinin üçte birini gıdaya harcadıklarının bilincinde olarak, Tarım Bakanlığı'ndan ucuz bir yemek planının maliyetini çekti ve üç ile çarptı. İki veya daha az aileler için 3,7'lik bir multiplier kullanıldı. 1969'dan beri Orshansky'nin orijinal numaraları, Tüketici Fiyat Endeksi kullanılarak yıllık olarak enflasyona ayarlanmıştır.
“Federal yoksulluk düzeyi” ve “yoksulluk sınırı” ifadeleri aslında iki farklı farklı şey anlamına gelebilir - yoksulluk eşikleri ve yoksulluk kuralları. Yoksulluk eşikleri ABD Sayım Bürosu tarafından hesaplanır ve istatistiksel amaçlarla kullanılır. Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı (HHS), Sayım Bürosu'nun eşiklerinin basitleştirilmiş bir versiyonunu kullanarak yoksulluk rehberlerini oluşturur. Yoksulluk ilkeleri, Head Start, Tarım Bakanlığı'nın gıda yardımı programı ve bazı toplum sağlık hizmetleri gibi birçok federal ve eyalet programlarının uygunluğunu kredisiz borç parabelirlemek için kullanılır. 2010 Yılı Hasta Koruma ve Uygun Bakım Yasası kapsamında oluşturulanlar gibi bazı programlar, faydaların uygunluğunu belirlemek için yoksulluk ilkelerinin% 400'üne kadar gelir düzeylerini kullanmaktadır.
Bazıları, resmi federal yoksulluk seviyesi rakamlarını Amerika'da gerçek dışı bir yoksulluk ölçüsü olarak eleştirdiler. Eleştirmenler, düşük gelirli ailelerin, gelirin 1960'larda, metodolojinin kurulduğu günden bu yana, hala gelirlerinin üçte birini tüketmeye aldıkları varsayımına işaret etmektedir. Resmi yönergeler, aynı zamanda, yaşam standardında bölgesel farklılıkları hesaba katmadan, 48 bitişik eyalette aynıdır. Alaska ve Hawaii'de ayrı tedbirler kullanılmaktadır. Hükümet kurumları tarafından birkaç alternatif yöntem önerilmiş ve hatta test edilmiştir, ancak bunların hiçbiri yoksulluğun resmi ölçüsü olarak kabul edilmemiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Masaüstü Değiştirme nedir?

MSSP nedir?

DIMM nedir?