MSSP nedir?



İnternet ve ağ iletişimi sağlayan birçok şirket bu günlerde çifte görev alıyor. Artık sadece erişim sağlamak için yeterli değil; Giderek, şirketler İnternet ve ağ erişimi ile birlikte diğer bazı hizmetleri talep ediyorlar. En çok talep edilen düşük faizli ihtiyaç kredisi hizmetler arasında güvenlik, MSSP'nin uzmanlığı vardır.
Bir İnternet Servis Sağlayıcısı (İSS), virüs koruma yazılımı, spam engelleyiciler, güvenlik duvarları ve hatta Sanal Özel Ağlar (VPN'ler) gibi belirli güvenlik önlemlerini gerekli kılar . Bu şekilde, bir ISS bir MSSP'ye veya yönetilen bir güvenlik servis sağlayıcısına dönüşür. Fikir şu ki, internet ve ağ erişimini koruma sorumluluğu kullanıcıyla değil sağlayıcınızla birlikte. Kullanıcılar genellikle kendi virüslerini veya spam'lerini korurlar, ancak bunlar MSSP'den düzenli olarak böyle temel hizmetler talep ederler.
Bu düşüncenin ilginç bir yönü, daha önce yalnızca güvenlik hizmetleri sunan bazı şirketlerin artık ISP hizmetleri sunmaya başlamış olmasıdır. Başka bir deyişle, şirketiniz daha önce Joe'nun İnternet ve ağ erişimi için İnternet Hizmetlerini ve güvenlik ihtiyaçları için Jane'nin Güvenlik Hizmetlerini kullanmış olabilir. Aynı şekilde, eskiden sadece bir ISP olan KBB notu düşüklere kredi veren bankalar Joe'nun İnternet Servisleri, Internet erişimi ile birlikte güvenlik hizmetleri sunarak artık bir MSSP haline gelmiştir. Aynı şekilde , Jane Güvenlik Hizmetleri artık bir güvenlik hizmeti sağlayıcısından MSSP alanına geçiş yaparak Internet erişimi sunmaktadır.
Şirketler, ISP ve MSSP'den güvenlik hizmetlerini maliyetlerin azaltılmasının bir yolu olarak talep ediyorlar. Şirketinizde her PC için Norton SystemWorks'ün bir kopyasını satın almak zorunda kalmazsanız, potansiyel olarak kendinize bir miktar para biriktirmiş olursunuz. Her iki uçta da virüslere ve kimlik avına karşı korunmak için Norton SystemWorks'ü veya benzer bir programı satın almak isteyebilirsiniz, ancak her durumda, güvenliğini bir konu olarak sağlayan bir MSSP'den İnternet ve ağ erişimine sahip olacaksınız. Bu senaryoda, en son sürümlere ve güvenlik yazılımlarının yükseltilmesine uyum sağlama sorumluluğu MSSP'ye aittir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Masaüstü Değiştirme nedir?

DIMM nedir?