Mutlak bir yol nedir?



Bilgisayar dosya sistemleri, genellikle dosya dizinleri olarak adlandırılan mantıksal klasörlerdir. Bu dizinler, her klasörde saklanan alt klasörleri ve dosyaları düşük faizli ihtiyaç kredisi içerebilir. Bu klasörlerin dizin yapısı bir dizin yolu olarak bilinir. Mutlak yol, yönerge adı, alt klasör adı ve dosya adını içeren tam yol adı anlamına gelir.
Bir bilgisayar dosya sistemi genellikle dosya, klasör ve alt klasörlerin bir hiyerarşisi olarak temsil edilir. Hiyerarşideki üst klasör dosya sisteminin kök dizinidir. Bir kişi bir dosyanın veya klasörün mutlak yolunu kullandığında, kök dizini isme eklemelidir. Bu tam yol adı, genellikle her bir alt klasör adı arasındaki ters eğik çizgi ile yazılır.
Çoğu bilgisayar birden çok kişi tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu erişim kontrolü, bir kullanıcının şifre kimlik bilgilerinin doğrulanmasıyla yönetilir . Bilgisayara bağlandığında, tipik olarak kişisel bilgileri kaydedebileceği belirli bir dosya dizinine yerleştirilir. Dizin, kullanıcı için giriş dizindir .
Bir bilgisayar uygulaması yürütüldüğünde, bilgisayar dosya sisteminin hiyerarşisinde belirli bir klasörde çalışır. Klasör, uygulamanın göreli yolu olur. Çoğu bilgisayar uygulaması, özel dosya ve klasörlere erişmek için bu göreceli yolu kullanır. Göreli yolu kullanarak, tüm uygulama verileri, kullanıcının mutlak yol adını yazmasını gerektirmeden çalıştırılan uygulamanın klasöründe kolayca saklanabilir.
Bugün bilgisayarları yöneten birçok işletim sistemi var. Bunlar genellikle Windows®, Linux®, Mac®, UNIX & reg ve Mainframe sürümlerini içerir. Her işletim sistemi , bir klasör veya dosyanın mutlak yolunu sağlayabilen özel komutlara sahiptir. Bir kullanıcı bu tam yol adına ihtiyaç duyduğunda, o bilgiyi elde etmek için belirli bir KBB notu düşüklere kredi veren bankalar komutu çalıştırması gerekir.
Veri dosyalarına erişmek için mutlak bir yol kullanmak, hantal, hata eğilimli bir süreç olabilir. Bu, dosya sistemi hiyerarşisinde birkaç katmana gömülen dosyalarla daha yaygındır. Bu işlemi kolaylaştırmak için, bir kişi dizinleri istenen klasöre değiştirerek göreceli yola gidebilir. İlgili klasörde olduğunda, mutlak yol adını göz ardı edebilir ve klasör içindeki basit dosya adlarını kullanabilir.
Çoğu yazılım programlama dili, programcı seçeneklerinin dosya yolu adı değişkenlerini belirlemesi için özel komutlar kullanır . Bu yol adı, uzun mutlak yol adı için bilgisayar programı içinde ikame edilir . Bu değişken değişken ikamesini kullanmak, bir bilgisayar programı boyunca dosya erişim hatalarını azaltır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Masaüstü Değiştirme nedir?

MSSP nedir?

DIMM nedir?