Elektronik Fon Transferi Yasası nedir?



Elektronik Fon Transferi da bilinen Yasası, EFT Yasası veya Yönetmelik E , tüketiciler dahil elektronik fon, transferi katılanların hak ve yükümlülükleri açıklığa kavuşturmak için 1978 Amerika Birleşik Devletleri mevzuatının bir parçası. Kongre tarafından, faizsiz kredi veren bankalaro tarihte yürürlükte olan tüketici koruma mevzuatı kapsamında belirsiz olduğu belirlenen hak ve yükümlülüklerin açıklığa kavuşturulması amacıyla ifade edilmişti. Böylelikle, elektronik fon transfer eden herkesin hak ve yükümlülüklerine değinilmekle birlikte, bireysel tüketici haklarının korunması Elektronik Fon Transferi Yasası'nın odak noktası olmuştur.
EFT Yasası kapsamında çek, taslak veya başka türde bir kağıt aleti ile yapılan işlemler dikkate alınmaz. Bunun yerine, bir telefon cihazı, elektronik terminal veya bir bilgisayar veya manyetik banttan kaynaklanan işlemlere odaklanır; Örneğin, bir otomatik vezne makinesi (ATM) işlemi, bir satış noktası transferi, bir telefon transferi veya doğrudan bir depozito veya para çekme. Dikkate alınan işlem türü, bir finans kurumunun bir hesabı kredileme veya borçlandırması için yetki veren, talimat veren veya sipariş veren bir işlem türüdür.
Elektronik Fon Transferi Yasası'nın bazı görevlileri tüketiciye açık bir şekilde fayda sağlamaktadır. Örneğin, bildirim gereksinimleri, bir işlemle ilişkili ücretlerin, tüketicinin işlemin tamamlanması için geri dönülemez bir taahhütte bulunma anından önce otomatik olarak ve bir otomatik vezne makinesi tarafından belirgin ve dikkat çekici bir şekilde gösterilmesi gerektiğini belirtir. Bu şekilde açıklanmayan ücretler yasaktır.
Tüketici hesabının dahil olduğu elektronik fon transferleri için, EFT Yasası, hizmet sözleşmeli olduğunda şart ve koşulların tüketiciye açıklanması gerektiğini belirtir. Ayrıca, açıklamalar anlaşılır bir dilde yazılmalı ve yetkisiz bir fon transferi durumunda iletişim bilgileri, önceden yetkilendirilmiş elektronik fon transferi ile ödemeyi durdurma hakkı ve bunun nasıl yapılacağı gibi bilgiler ve elektronik fon transferi için ücretler dahil edilmelidir. Hizmetler. Tüketicinin finans kurumu tarafından yapılacak herhangi bir değişiklik, değişikliğin yürürlüğe girmesinden en az 21 gün önce yazılı olarak tüketiciye iletilmelidir. Finansal kuruluşların ayrıca kredisiz borç paraperiyodik beyanlarla tüketiciler için elektronik fon transferlerini belgelemeleri gerekmektedir.
Elektronik Fon Transferi Yasası'na göre, elektronik fon transferlerinin bir tüketicinin hesabından alınmasının sadece bir tüketici tarafından yazılı olarak yetkilendirilmesi mümkündür. Tüketici, ön ödemeli elektronik fon transferi ile sözlü ya da yazılı olarak ödemeyi durdurabilir. Sınırlama, bir stop bildiriminin, devir planlandığı tarihten en az üç iş günü önce verilmesidir. Finansal kurum, sözlü bir tebligatın ardından onaylayan yazılı bir yetkilendirme isteyebilir; bu durumda, tüketiciye şartı bildirmesi ve yazılı bildirimi kendisine uymak için nereye göndereceği bildirilmelidir.
Elektronik Fon Transferi Yasası ayrıca hataların çözümü için bir protokol sağlar ve tüketicilerin yetkisiz transferler için sorumluluklarını sınırlar. Finansal kurumların, uygun bir şekilde ayarlanmış elektron fonu transferlerini yetersiz bir sebep olmaksızın ya da bir mevduatın kredilendirilmemesi veya uygun bir şekilde talep edilmesi halinde ödemeyi durdurmamaları durumunda, yükümlülüklerini açıklar. Ayrıca, mali kurumun sorumlu olmadığı Tanrı eylemleri gibi durumları da ayrıntılandırır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Masaüstü Değiştirme nedir?

MSSP nedir?

DIMM nedir?